Linex Linbi, prašek za peroralno suspenzijo

 

Pakiranje: 10 vrečic

Zdravilo Linex Linbi je probiotik, ki se uporablja za lajšanje driske in napenjanja pri dojenčkih in otrocih.

 

15,40 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Zdravilo izbora za vzpostavljanje ravnovesja črevesne mikrobiote dojenčkov od rojstva dalje.

✓ Brez  laktoze, glutena in želatine.

✓ V Sloveniji edini probiotik za otroke, ki je registriran kot zdravilo.

Opis

Zdravilo Linex Linbi je probiotik, kar pomeni, da vsebuje mikoroorganizme, ki v ustreznih količinah koristijo zdravju vsebuje mlečnokislinske bakterije, ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikrobiote) predvsem pri dojenčkih in otrocih.

Mikroorganizmi so že naravno prisotni v tankem in debelem črevesu. Tam vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje, ki je potrebno za normalno delovanje prebavnih encimov (normalno prebavo), imunskega sistema in gibanja črevesja (peristaltike). Poleg tega preprečujejo prekomerno razmnoževanje škodljivih mikrobov.

Črevesna mikrobiota dojenih otrok je sestavljena pretežno iz bakterij rodu Bifidobacterium. Zanje velja, da igrajo pomembno vlogo v prvih mesecih otrokovega življenja. Redno uživanje bifidobakterij učinkovito zmanjša pogostnost in jakost blagih do zmernih prebavnih motenj (predvsem driske), povezanih s porušenjem normalne črevesne mikrobiote, in vzdržuje normalno gibanje črevesja.

Bakterije v zdravilu Linex Linbi so liofilizirane (osušene pri nizki temperaturi). Tako je omogočeno shranjevanje zdravila pri sobni temperaturi, ob tem da se ohranita oblika in aktivnost bakterij.

Zdravilo Linex Linbi je namenjeno za:

  • vzpostavljanje in vzdrževanje ravnovesja in funkcije črevesne mikrobiote.
  • preventivo in podporno zdravljenje pri driskah, napenjanju in drugih prebavnih motjah, ki nastanejo zaradi:

–  virusnih in bakterijskih okužb prebavil (npr. okužbe z rotavirusi),
–  zdravljenja z nekaterimi zdravili za zdravljenje okužb (z antibiotiki in/ali drugimi sintetičnimi protimikrobnimi učinkovinami).

Odmerjanje in način uporabe:

  • Otroci stari od 2 od 12 let: Priporočeni odmerek je 1 vrečica enkrat do dvakrat na dan (npr. zjutraj in zvečer).
  • Dojenčki in otroci, stari do 2 leti: Priporočeni odmerek je  1 vrečica enkrat na dan.

Priporočamo, da otrok zaužije zdravilo med jedjo, saj bo s tem zagotovljena največja učinkovitost zdravila. Vsebino vrečice stresite v kozarec vode, soka ali mleka. Zdravila se ne sme jemati sočasno z vročimi napitki. Prašek lahko zmešate tudi s hrano za dojenčke.
V primeru, da zdravilo dajete otroku sočasno z antibiotiki, vam priporočamo, da je najmanj 3 ure po zaužitju antibiotika.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Učinkovina: liofilizirane bakterije seva Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®.

– Ena vrečica praška za peroralno suspenzijo vsebuje najmanj 1 x 10ˆ9 kolonijskih enot seva Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo

 

Dodatne informacije

Pakiranje

14 trdih kapsula, 28 trdih kapsul

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze