A.Vogel Atrogel, gel

 

Pakiranje: 100ml

Atrogel je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno odpravljanju akutnih bolečin v mišicah, oteklosti in okorelosti sklepov. Uporabljamo ga lahko tudi pri bolečinah, ki nastanejo zaradi dolgotrajnega enoličnega položaja, pri športnih poškodbah in oteklinah, zvinih, podplutbah ter oteklinah, ki so posledica udarcev.

 

12,56 z DDV

Prednosti

 

✓ Registrirano zdravilo rastlinskega izvora.

✓ Hiter nastop učinka.

✓ V obliki gela, ker tako aktivne učinkovine bolje prehajajo skozi kožo.

✓ Ker se hitro vpije, ni potrebno vtiranje.

✓ Je toplono nevtralen – na mestu, kamor ga nanašamo, ne povzroča segrevanja ali ohlajanja.

✓ Pri izdelavi se uporablja kontrolirano biološko gojena gorska arnika.

✓ Uporabljeni so samo sveži, nepoškodovani in neuveli cvetovi arnike.

Opis

 

Atrogel je zdravilo rastlinskega izvora, narejeno iz svežih cvetov arnike – zdravilne rastline, ki je v naših krajih zelo dobro poznana. Ti vsebujejo terpenoide, flavonoide, netoksične pirolizinske alkaloide, kofeinsko kislino in derivate, kumarine, maščobne kisline, eterično olje in druge sestavine. Za izolirane učinkovine cvetov arnike, predvsem seskviterpenske laktone, so ugotovili, da delujejo protivnetno (helenalin).

Atrogel z arniko zmanjšuje bolečine in vnetja, ki nastanejo zaradi akutnih (npr. poškodbe) ali kroničnih (npr. bolečine v hrbtu, revma, obraba sklepov) težav. Zmanjšuje bolečine in okorelost sklepov ter izboljšuje njihovo gibljivost. Namenjeno je zunanji uporabi za podporno zdravljenje revmatičnih bolezni, kot je osteoartritis, artroza, revmatoidni artritis, putika itd.. Zdravilo lahko zunanje uporabljamo tudi kot pomoč pri stanjih, ki jih spremljajo bolečine v sklepih in mišicah. Pospeši zdravljenje in – značilno za arniko – izboljša regeneracijo prizadetega dela.

Odmerjanje in način uporabe: Gel nanesite na oboleli predel, 2 do 4-krat dnevno, v tankem sloju brez vtiranja in masiranja. Atrogel lahko uporabljate tudi sočasno z jemanjem zdravila Artroforce. Predvsem pa vam je lahko v veliko pomoč v začetnem času jemanja, ker učinek zdravila Artroforce nastopi z zamikom – po približno 2 tednih jemanja, medtem ko lahko pri Atrogelu zaznamo hiter učinek. Zdravilo uporabljajte do prenehanja simptomov, če vam zdravnik ni predpisal drugače. Za uporabo, daljšo od 4 tednov, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava:  1 g gela vsebuje 0,5 g tinkture svežega cveta navadne arnike (Arnica montana L., flos). Ekstrakcijsko topilo je 57,9-odstotni (V/V) etanol. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so 96,1-odstotni (V/V) etanol, prečiščena voda, 85-odstotni (m/m) glicerol, hipromeloza.

Garancija kakovosti: A.Vogel je svetovno priznana znamka švicarskega podjetja Bioforce, ki ga je v Švici leta 1963 ustanovil Alfred Vogel, pionir naravnega zdravljenja.
Ključne prednosti zdravil in ostalih izdelkov A.Vogel:

  • sveže nabrana in takoj predelana zdravilna zelišča, praktično v celoti iz strogo nadzorovane ekološke pridelave,
  • uporaba sveže, celotne rastline in ne zgolj posameznih, izoliranih učinkovin ali suhih delov rastline,
  • polna moč zdravilnih učinkovin (rastline obirajo ob polni zrelosti in v najbolj optimalnem času); da se zdravilna moč ohrani, gredo sveže nabrana zelišča takoj v nadaljnjo predelavo,
  • pridelava lastnih semen – nadziranje postopka od semena do zdravila,
  • kontrolirana biološka pridelava in uporaba izključno naravnih ekstracijskih sredstev in pomožnih snovi (morebitni stranski učinki zaradi tujih primesi so tako izključeni),
  • pri ekološki pridelavi rastline pridelujejo v skladu s strogimi smernicami bio-suisse, kar pomeni: brez umetnih gnojil in brez sredstev za uničevanje škodljivcev, plevela ali plesni,
  • sledenje strogim smernicam GMP (Good Manufacturing Practise – Dobra proizvodna praksa) evropskih in švicarskih uradov za zdravila.

Zdravje je možno ohraniti ali si ga povrniti le z upoštevanjem treh ključnih stebrov: uravnotežen življenjski slog, zdrava prehrana in naravni izdelki za zdravljenje. Izdelki A.Vogel so sinonim za celostno obravnavo človeka.

Poreklo: Švica

Opozorila: Ni priporočljivo uporabljati na razdražljivi ali razpokani koži. Prav tako se izogibajte stiku gela s sluznico in z očmi. Pri uporabi na rokah si umijte konice prstov, da zdravila nehote ne prenesete na območje oči, ustnic itd. Pri pojavu rdečine, draženja ali suhe kože zdravilo prenehajte uporabljati. Izdelki iz arnike niso priporočljivi za osebe, alergične na rastline iz družine košarnic (Asteraceae), na arniko ali katero od sestavin te rastline.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…