Magnesol 150 mg, šumeče tablete

 

Pakiranje: 20 šumečih tablet

Zdravilo Magnesol vsebuje magnezijev citrat in se uporablja za nadomeščanje magnezija pri povečanih potrebah organizma ter za zdravljenje simptomov, ki so posledica pomanjkanja magnezija v telesu.

 

7,91 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ V obliki šumečih tablet.

✓ Primerno za odrasle in otroke, starejše od 6 let.

✓ Učinkovito in varno zdravilo.

Opis

Zdravilo Magnesol vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata. Magnezij je eden izmed najpomembnejših mineralov, saj ima v organizmu številne vloge:
– nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vseh celic,
– sodeluje pri metabolizmu beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin,
– aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin.

Človeški organizem potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Potrebe po njem se še dodatno povečajo pri pogostem jemanju odvajal ter psihičnih in fizičnih obremenitvah. Znaki, kot so hitra utrujenost, krči v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in brezvoljnost kažejo in nas opozarjajo na pomanjkanje magnezija v telesu.

Zdravilo Magnesol je namenjeno:

  • uporabi pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in fizičnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti).
  • uporabi pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija,konzervirane hrane).
  • uporabi pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost).
  • za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom).
  • kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet.
  • uporabi pri menstrualnih krčih.
  • kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in mladostniki, stajreši od 14 let: Priporočen odmerek je 2-3 šumeče tablete na dan.
  • Otroci, stari od 6 do 14 let: Priporočen odmerek je 1 šumeča tableta na dan.

Šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode in popijte. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane. Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila najmanj 4 tedne.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Učinkovina je magnezijev citrat. Ena šumeča tableta vsebuje 1 g magnezijevega citrata, kar ustreza 150 mg magnezijevih ionov.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.