Septabene 1,5 mg/ 5 mg v 1 ml, oralno pršilo, raztopina

 

Pakiranje: 30 ml (250 razprškov)

Oralno pršilo Septabene deluje protimikrobno, protibolečinsko in protivnetno ter antiseptično. Zdravilo je primerno za zdravljenje bolečega in vnetega grla pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let.

 

9,88 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ Trojna moč delovajna: protimikrobno, protibolečinsko in protivnetno, antiseptično

✓ Enostavna uporaba

✓ Brez sladkorja

✓ Okus mentola

✓ Klinično dokazana učinkovitost in varnost.

 

 

 

 

 

Opis

Pri odraslih in otrocih bolečine v grlu običajno povzročajo virusi, zato so za zdravljenje potrebna ustrezna zdravila. Oralno pršilo Septabene z edinstveno kombinacijo dveh učinkovin odpravljajo vzroke okužbe in hitro olajšajo simptome, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oteženo požiranje in govorjenje.

Cetilpiridinijev klorid je antiseptik širokega spektra in deluje protimikrobno.
Benzidaminijev klorid je derivat indazola in ga uvrščamo med nesteroidna protivnetna zdravila. Deluje protibolečinsko ter protivnetno.

Zdravilo ne vsebuje sladkorja in ima prijeten okus po mentolu. Primerno je tako za odrasle kot otroke, starejše od 6 let. Pršilo omogoča enostavno uporabo, zato je primerno, ko potrebujete hitro rešitev, na primer na delovnem mestu, pred spanjem, ponoči.

Zdravilo Septabene je namenjeno protivnetnemu, protibolečinskemu in antiseptičnemu zdravljenju:

  • draženja v žrelu, ustih in dlesnih.
  • pri gingivitisu, faringitisu in laringitisu.
  • pred izdrtjem zoba in po njem.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in otroci, stajreši od 12 let: Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.
  • Otroci, stari od 6 do 12 let: Za posamezni odmerek enkrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5- krat na dan.

Pred prvo uporabo večkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Če pršila niste uporabljali dalj časa (najmanj en teden), enkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Pred uporabo odstranite plastično zaporko. Široko odprite usta, usmerite cevko pršilnika proti žrelu in enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.

* zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. 1 ml oralnega pršila, raztopine, vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida in 5 mg cetilpiridinijevega klorida.

V enem razpršku je 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez sladkorja