Strepsils z okusom medu in limone, 24 pastil

 

Pakiranje: 24 pastil

Zdravilo Strepsils® z okusom medu in limone je namenjeno za ublažitev simptomov vnetega žrela in okužb v ustih in žrelu. Amilmetakrezol in diklorobenzilalkohol imata antiseptične lastnosti.

 

7,66 z DDV

Prednosti

 

✓ Pastile Strepsils so namenjene za ublažitev simptomov vnetega žrela in okužb v ustih in žrelu.

✓ Okus medu in limone.

✓ In vitro študije dokazujejo protivirusno delovanje proti virusom z ovojnico (koronavirusom) po 1-2 minutah.

✓ Primerne za otroke od 6. leta starosti.

 

Opis

 

Zdravilo Strepsils® z okusom medu in limone je namenjeno za ublažitev simptomov vnetega žrela in okužb v ustih in žrelu. Amilmetakrezol in diklorobenzilalkohol imata antiseptične lastnosti.

Zdravilo Strepsils® z okusom medu in limone  vsebuje 2 učinkoviti z antiseptičnimi lastnostmi. Amilmetakrezol in 2,4-diklorobenzilalkohol sta antiseptika z antibakterijskim, fungicidnim in antivirusnim delovanjem (proti nekaterim virusom z ovojnico). Zdravilo ne deluje proti virusom brez ovojnice (adenovirusi, rinovirusi). V in vitro študijah so ugotovili zmanjšanje minimalnih inhibitornih koncentracij 2,4-diklorobenzilalkohola, če je bil v kombinaciji z amilmetakrezolom, kar kaže na sinergistično antibakterijsko delovanje obeh učinkovin. In vitro so za obe učinkovini, amilmetakrezol in 2,4-diklorobenzilalkohol, kot tudi za kombinacijo obeh učinkovin, dokazali protivirusno delovanje proti virusom z ovojnico, vključno z virusom influence A, parainfluence, respiratornim sincicijskim virusom, citomegalovirusom in koronavirusom po 1–2 minutah.

Sestava: 1 pastila vsebuje 0,6 mg amilmetakrezola in  1,2 mg 2,4-diklorobenzilalkohola.

Pomožne snovi: med, vinska kislina, eterično olje poprove mete, eterično olje limone brez terpenov, kinolinsko rumeno (E104), tekoča glukoza, tekoča saharoza.

Sestava 1 pastile:
Amilmetakrezol 0,6 mg
2,4-diklorobenzilalkohol 1,2 mg

Odmerjanje in način uporabe:

Odrasli: ena pastila na 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek je 12 pastil.

Pediatrična populacija: Otroci, starejši od 6 let, in mladostniki: ena pastila na 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek je 6 pastil. Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Garancija kakovosti: Podjetje ARC – Kranj, d.o.o. je s 1.1.2019 prevzelo distribucijo blagovnih znamk podjetja Reckitt Benckiser na slovenskem trgu. Tako postajajo uradni distributer za blagovne znamke: Finish, Air Wick, Vanish, Woolite, Durex, Veet, School in druge. S prevzemom distribucije multinacionalnega podjetja Reckitt Benckiser se podjetje širi tudi v kategorijo farmacije in sicer na področje zdravil brez recepta (OTC) z blagovnima znamkama Strepsils ® in Strepfen ®. Podjetje tako  izkazuje strokovnost delovanja ter moč širitve poslovanja v nove zahtevne kategorije, ki zahtevajo popolnoma drugačen način delovanja kot široka potrošnja.

Opozorila: Ne uporabljajte zdravila Strepsils z okusom medu in limone, če ste alergični na amilmetakrezol, 2,4-diklorobenzilalkohol ali katero koli sestavino tega zdravila. Pri otrocih, mlajših od 6 let uporaba tega zdravila ni indicirana. Pred začetkom uporabe zdravila Strepsils z okusom medu in limone se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če že dlje časa kašljate ali če ste hripavi, se posvetujte z zdravnikom. Priporočenih odmerkov zdravila Strepsils z okusom medu in limone ne smete preseči. Uporabite najmanjši učinkovit odmerek za najkrajše možno trajanje zdravljenja.

Poreklo: Združeno kraljestvo