Detralex 500mg, 36 filmsko obloženih tablet

 

Pakiranje: 36 tablet

Zdravilo Detralex učinkovito zmanjša občutek bolečih, težkih in oteklih nog ter pogostost nočnih krčev. Hitro pomaga tudi pri težavah s hemoroidi.

 

13,85 z DDV

Prednosti

 

✓ Pakiranje primerno za zdravljenje akutne hemoroidalne bolezni.

 

Opis

 

Zdravilo Detralex vsebuje flavonoide, ki spadajo v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar. Flavonoidi povečujejo tonus ven in odpornost kapilar ter zmanjšujejo nastajanje edemov in imajo protivnetne učinke.

Zdravilo Detralex se uporablja pri odraslih in je namenjeno:

  • zdravljenju simptomov kronične bolezni ven. Kronična bolezen ven je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen ven se kaže kot: boleče ali utrujene noge, občutek težkih nog, srbenje, nočni krči v mečih, pojav krčnih žil (varic) na nogah, otekanje nog.
  • zdravljenju simptomov akutne hemoroidalne bolezni (hemoroidov). Bolezen spremljajo: bolečina, krvavitev iz danke, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, izcedek, srbenje zadnjika.

Odmerjanje in način uporabe: Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine. Detralex tablete lahko jemljete s hrano ali brez.
Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven: Jemljite eno tableto dvakrat na dan. Zdravljenje navadno traja več mesecev ali celo let. Zdravilo je potrebno jemati vsaj nekaj tednov, da se opazijo ugodni učinki. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni: Prve štiri dni jemljite dve tableti trikrat na dan, naslednje tri dni pa dve tableti dvakrat na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava: Učinkovina je mikronizirana prečiščena flavonoidna frakcija. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg mikronizirane prečiščene flavonoidne frakcije, ki ustreza 450 mg diosmina (90 %) in 50 mg flavonoidov, izraženih kot hesperidin (10 %).
Druge sestavine zdravila so: Tabletno jedro: želatina, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev karboksimetil škrob, smukec; Filmska obloga: glicerol, makrogol 6000, magnezijev stearat, hipromeloza, rdeči železov oksid (E172), natrijev lavrilsulfat, titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172). Zdravilo Detralex ne vsebuje glutena in laktoze.

Garancija kakovosti: Družba Servier je predana razvoju inovativnih zdravil in je organizirana kot fundacija. Raziskavam in razvoju vsako leto namenja 25 % svojega prometa. Njen napredek temelji na nenehnem prizadevanju za razvoj inovacij na 5 terapevtskih področjih (srčno žilne bolezni, sladkorna bolezen, nevrodegenerativne bolezni, rakave bolezni in bolezni imunskega sistema). Servier je danes vodilna neodvisna francoska farmacevtska družba. Podjetje Servier Pharma d.o.o. je v Sloveniji prisotno od leta 2002. Ponosni smo, da smo v Evropi na področju kardiologije na 2. mestu.

Opozorila: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

180 tablet, 120 tablet, 30 tablet, 60 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja, Naravno, Za dojenčke, Za otroke