Richter Ferrobio, tablete

 

Pakiranje: 40 tablet

RICHTER FerroBio je prehransko dopolnilo, ki vsebuje železo v obliki železovega (II) sulfata z dodanim hemskim železom, kar omogoča optimalno biološko uporabnost in izjemno dobro prenosljivost. Na absorpcijo ne vplivajo ne želodčna kislost ne hrana ali pijača.

 

23,37 z DDV

Opis

 

Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, hemoglobina in pri prenosu kisika v telesu.
Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Pripomore tudi k normalnemu kognitivnemu delovanju in k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ena tableta na dan se priporoča ljudem, ki imajo povečano potrebo po železu. Prehransko dopolnilo je posebej primerno za ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice, ženske pred menopavzo, starejše ljudi in športnike.

Hemsko železo:

  • se dobro absorbira v črevesju, po neodvisni poti, in ima posledično
  • optimalno biološko uporabnost,
  • zelo dobro prenosljivost,
  • ne povzroči draženja gastrointestinalnega trakta ali je to draženje le minimalno.

Odmerjanje in način uporabe: 1 tableta na dan s kozarcem vode. RICHTER FerroBio se lahko jemlje, dokler je to potrebno. Čas, kako dolgo se lahko jemlje, ni omejen. Priporočljivo je jemanje vsaj tri mesece.

Vsebnost:

Sestavine: ena tableta % PDV
železo (celokupno) 18 mg 129 %
hemoglobin 519 mg

PDV – priporočen dnevni vnos.

Sestavine: goveji hemoglobin v prahu; sredstvo za povečanje prostornine – mikrokristalična celuloza; železov (II) sulfat; sredstvo za uravnavanje kislosti – kalcijev fosfat; stabilizator – polivinilpolipirolidon; sredstvi proti sprijemanju – magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid; glazirno sredstvo – polivinil alkohol; sredstvo za zgoščevanje – hidroksipropilmetil celuloza; barvila – železovi oksidi in hidroksidi, titanov dioksid, indigotin; glazirno sredstvo – smukec; emulgator – polietilenglikol; želirno sredstvo – polidekstroza; emulgator – lecitin (vsebuje sojo); srednjeverižni trigliceridi iz kokosovega olja.

Garancija kakovosti: RICHTER FerroBio je izdelek podjetja Gedeon Richter Plc., specializirane družbe za ginekologijo, ki že od ustanovitve leta 1901 izdeluje izdelke za zaščito reproduktivnega zdravja žensk. Izdelan je bil po farmacevtskih standardih za kontrolo kakovosti, ki presegajo standarde, zahtevane za prehranska dopolnila.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! RICHTER FerroBio vsebuje sojin lecitin. Ne uporabljajte ga, če ste alergični na sojo ali katero koli drugo sestavino tega dopolnila. Shranjujte na hladnem (15–25 °C) in suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred vročino in vlago. Ne shranjujte v kopalnici.