Vita-C Strong 1000 mg, tablete

 

Pakiranje: 100 tablet

Vitamin C je vodotopen vitamin in antioksidant, ki sodeluje pri številnih biokemičnih reakcijah v telesu.

 

 

12,76 z DDV

Prednosti

 

✓ Ne vsebuje sladkorja.

✓ Ne vsebuje laktoze.

✓ Ne vsebuje glutena.

✓ Prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

 

Opis

 

Vitamin C je vodotopen vitamin in antioksidant, ki se pri pripravi hrane v prisotnosti toplote in kisika zlahka uniči. Najboljši prehranski viri vitamina C so sveže nekuhano sadje, jagode in zelenjava. Redni dnevni vnos vitamina C je pomemben, ker se slednji v telesu slabo shranjuje.

Vitamin C sodeluje pri številnih biokemičnih reakcijah v telesu. Izredno pomembno vlogo ima predvsem pri imunskem sistemu, saj prispeva k njegovemu normalnemu delovanju, tudi med in po intenzivni telesni dejavnosti. Prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, poleg tega pa vitamin C prispeva k nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti, kože, zob, hrustanca in krvnih žil.

Odmerjanje in način uporabe: 1 tableta dnevno. Tableto zaužijte s tekočino. Svetujemo, da tableto vzamete med obrokom, ker vitamin C dodatno povečuje absorpcijo železa.

Dnevni odmerek 1 tableta Vita-C Strong vsebuje: vitamin C 1000 mg (1250 % PDV)

Sestavine: L-askorbinska kislina (vitamin C), sredstvo za povečanje prostornine (celuloza, premrežena natrijeva karboksimetil celuloza, magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), sredstva za glaziranje (polidekstroza, hidroksipropil metilceluloza, polietilen glikol), barvilo (titanov dioksid).

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Poreklo: Finska

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja