A.Vogel Olje pšeničnih kalčkov, 100ml

 

Pakiranje: 100ml

Olje pšeničnih kalčkov pridobivajo s skrbno nadzorovanim postopkom stiskanja kalčkov. Je popolnoma naravno in brez dodanih primesi.

 

9,75 z DDV

Prednosti

 

✓ Ne vsebuje laktoze.

✓ Primerno za vegane.

✓ Olje lahko odmerimo na žličko ter popijemo, z njim lahko prelijemo solato ali pa si ga namažemo na kožo.

Opis

 

Olje pšeničnih kalčkov A. Vogel je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno odraslim, kadar potrebujejo dodatek vitamina E.  Za vitamin E je znano, da ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Pšenični kalčki so eden izmed najbogatejših virov naravnega vitamina E. Za pridobivanje olja uporabljajo skrbno nadzorovan postopek stiskanja kalčkov. Na ta način pridobljeno Olje pšeničnih kalčkov A. Vogel je popolnoma naravno in je brez dodanih drugih primesi.

Vitamin E (tokoferol) je vitamin, topen v maščobah. Je antioksidant, ki se nahaja v pšeničnih kalčkih, zelju, oreških, solati, zeleni, koruzi, soji… Deluje pozitivno na celotni organizem: pospešuje prekrvitev, izboljšuje mišično storilnost, preprečuje nastanek žilnih okvar, pospešuje transport maščob in varuje ožilje pred aterosklerotičnimi spremembami. Prek hipofize posredno vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem in kot “vitamin plodnosti” uravnava delovanje spolnih žlez.

Odmerjanje in način uporabe: 2 krat dnevno zaužijte 1 čajno žličko pred obrokom (1 čajna žlička vsebuje 11,7 do 13,4 mg naravnega E vitamina). Olje jemljite vedno, ko se pojavi povečana potreba po vitaminu E.

Sestava: olje pšeničnih kalčkov (vsebuje gluten). 10 g olja (pribl. 2–3 čajne žličke) vsebuje 21,6 mg vitamina E = 180 % priporočenega dnevnega vnosa.
Vsebnost (100g olja):
Energijska vrednost:  928 kcal 
Beljakovin:  0 g 
Ogljikovih hidratov:  0 g 
Maščob/olja pšeničnih kalčkov:  99,5 g 
– enkrat nenasičenih maščob: 14 g 
– večkrat nenasičenih maščob: 68 g 
Holesterol:  0 mg

Garancija kakovosti: A.Vogel je svetovno priznana znamka švicarskega podjetja Bioforce, ki ga je v Švici leta 1963 ustanovil Alfred Vogel, pionir naravnega zdravljenja.
Ključne prednosti zdravil in ostalih izdelkov A.Vogel:

  • sveže nabrana in takoj predelana zdravilna zelišča, praktično v celoti iz strogo nadzorovane ekološke pridelave,
  • uporaba sveže, celotne rastline in ne zgolj posameznih, izoliranih učinkovin ali suhih delov rastline,
  • polna moč zdravilnih učinkovin (rastline obirajo ob polni zrelosti in v najbolj optimalnem času); da se zdravilna moč ohrani, gredo sveže nabrana zelišča takoj v nadaljnjo predelavo,
  • pridelava lastnih semen – nadziranje postopka od semena do zdravila,
  • kontrolirana biološka pridelava in uporaba izključno naravnih ekstracijskih sredstev in pomožnih snovi (morebitni stranski učinki zaradi tujih primesi so tako izključeni),
  • pri ekološki pridelavi rastline pridelujejo v skladu s strogimi smernicami bio-suisse, kar pomeni: brez umetnih gnojil in brez sredstev za uničevanje škodljivcev, plevela ali plesni,
  • sledenje strogim smernicam GMP (Good Manufacturing Practise – Dobra proizvodna praksa) evropskih in švicarskih uradov za zdravila.

Zdravje je možno ohraniti ali si ga povrniti le z upoštevanjem treh ključnih stebrov: uravnotežen življenjski slog, zdrava prehrana in naravni izdelki za zdravljenje. Izdelki A.Vogel so sinonim za celostno obravnavo človeka.

Poreklo: Švica

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez laktoze, Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…