Claritine S 10 mg tablete

 

Pakiranje: 10 tablet

Claritine je zdravilo iz skupine antihistaminikov.

 

8,53 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Bayer

Prednosti

 

✓ Blaži  kihanje.

✓ Blaži izcedek iz nosu ali srbenje nosu.

✓ Blaži pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.

 

Opis

 

Pri alergijski reakciji se sproščajo različne snovi, zaradi katerih se pojavijo simptomi alergijske reakcije. Najpomembnejši je histamin. Zdravilo Claritine S zavre delovanje histamina in deluje protialergijsko.

Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod). Zdravilo Claritine S se lahko uporablja tudi za zdravljenje urtikarije (koprivnice), ki je alergijska kožna bolezen.

Otrokom, mlajšim od 2 let ali otrokom, starim od 2 do 12 let, ki tehtajo manj kot 30 kg, ne dajajte zdravila Claritine S. Na voljo je druga oblika tega zdravila (sirup), ki je bolj primerna za otroke, stare od 2 do 12, ki tehtajo manj kot 30 kg.

Tableto lahko vzamete neodvisno od obroka. Ni bilo dokazano, da bi zdravilo Claritine S povečalo učinek alkoholnih pijač.Ni pričakovati, da bi zdravilo Claritine S v priporočenem odmerku povzročalo zaspanost ali zmanjšalo zbranost bolnika. Kljub temu pa zelo redko nekateri ljudje postanejo zaspani, kar lahko vpliva na njihovo sposobnost za vožnjo ali upravljanje s stroji.

Koliko zdravila vzeti:

  • Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Vzemite eno tableto enkrat na dan, s kozarcem vode, s hrano ali brez nje.
  • Pri otrocih, starih 2 do 12 let, se zdravilo odmerja glede na telesno maso. Telesna masa nad 30 kg: Vzemite eno tableto enkrat na dan, s kozarcem vode, s hrano ali brez nje.

Kaj vsebuje zdravilo Claritine S: Učinkovina je loratadin. Ena tableta vsebuje 10 mg loratadina. Druge sestavine zdravila so laktoza monohidrat, koruzni škrob, magnezijev stearat.

Opozorila: Samozdravljenje z zdravilom Claritine S je primerno za odrasle in mladostnike, stare več kot 12 let. Zdravljenje pri mladostnikih naj nadzorujejo starši. Zdravljenje pri otrocih, starih od 2 do 12 let, naj poteka pod nadzorom zdravnika.  

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.