Exoderil 10 mg/g, krema

 

Pakiranje: 15 g

Krema Exoderil je namenjena zdravljenju glivičnih okužb kože pri odraslih.

 

8,95 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Nanos le 1-krat na dan.

✓ Izboljšanje simptomov običajno nastopi že v 1 tednu redne uporabe.

✓ Tudi protivnetno delovanje.

Opis

Zdravilo Exoderil vsebuje učinkovino naftifin, ki jo uvrščamo med alilaminske protiglivične snovi. Naftifin selektivno zavira zgodnjo fazo tvorbe membranske komponente glivične celice, imenovane ergosterol. Zdravilo deluje fungicidno (ubija) na dermatofitne glivice in fungistatično (zavira) na kvasovke in plesni. Namenjeno je zunanjemu zdravljenju glivičnih okužb na neporaščeni koži in kožnih gubah, ki se kažejo kot draženje, pordelost in luščenje kože, lahko tudi srbenje, oteklost ali mehurčk. Naftifin deluje tudi protivnetno (zato lajša srbenje prizadete kože) in protibakterijsko na določene bakterije, ki se pogosto pojavijo skupaj z glivičnimi okužbami.

Zdravilo Exoderil je namenjeno:

  • zdravljenju glivičnih okužb neporaščene kože na različnih predelih telesa (tinea corporis) in okužb dimelj (tinea cruris)
  • zdravljenju glivičnih okužb stopal med prsti in na podplatu oziroma atletskega stopala (tinea pedis).

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli: Tanek sloj kreme nanesite na prizadete dele kože in okolico ter jo nežno vtrite.

Pred nanosom kreme temeljito umijte in posušite prizadeto mesto. Dele kože, na katerega ste nanesli kremo, ne smete poviti ali kako drugače prekiriti. Po vsaki uporabi si temeljito umijte roke.

–  glivične okužbe kože (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris): trajanje zdravljenja 2 do 4 tedne.
–  glivične okužbe stopal med prsti in na podplatu oz. atletskega stopala (tinea pedis): trajanje zdravljenja 4 do 6 tednov.

Običajno nastopi izboljšanje v prvih sedmih dneh uporabe zdravila. Tudi če bodo znaki okužbe (npr. srbenje, pekoč občutek) po uporabi zdravila hitro izginili, priporočamo, da nadaljujete zdravljenje še dva tedna po tem, ko izginejo vsi bolezenski znaki. S tem boste preprečili ponovitev okužbe.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilna učinkovina je naftifin. 1 g kreme vsebuje 10 mg naftifinijevega klorida, kar ustreza 8,9 mg naftifina.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo