Tonimer lab, fiziološka raztopina v ampulah

 

Tonimer lab je medicinski pripomoček. Je sterilna izotonična raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.

2,706,33 z DDV

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Prednosti

 

✓ Medicinski pripomoček.

✓  Enostavna uporaba.

✓ Praktično pakiranje.

Opis

Sterilna izotonična raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH. Posebno primerna za redčenje in odstranjevanje sluzi iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok s prehladom ali zasušenim nosnim izcedkom. Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje očesnega izločka ali izpiranje pordelih, razdraženih in razbolelih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak) ter čiščenje popka pri novorojenčkih. Praktična in enostavna enodozirna ampula razredči in odstrani nosno sluz brez spreminjanja fiziološkega pH nosne sluznice. Raztopina je odlična tudi za inhalacije.

Sestavine: 100% morska voda

Način uporabe:

  1. Z enakomernim vrtenjem odlomimo zgornji del ampule.
  2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh ampule v zgornjo nosnico in stisnemo ampulo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
  3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh ampule naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
  4. Za izpiranje očesne sluznice kanemo eno ali več kapljic v veznično vrečko. Za odstranjevanje očesnega izločka iz otrokovega očesa uporabimo sterilno gazo, ki smo jo prepojili z raztopino.

Odmerjanje: 

  • Uporabite polovico vsebine ampule za vsako nosnico po potrebi, tudi večkrat dnevno, 15 dni ali po zdravniškem nasvetu.
  • V primeru očesnega izpiranja uporabite po potrebi, tudi večkrat dnevno, 15 dni ali po zdravniškem nasvetu.
  • V primeru uporabe kot inhalacije uporabite enkrat ali dvakrat na dan, 15 dni ali po zdravniškem nasvetu.

Opozorila: Ni za injiciranje. Po uporabi se ne usekujte 10 minut. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali očesnimi vekami. Ni za večkratno uporabo. Odprte ampule ne uporabljajte.  Hranite nedosegljivo otrokom. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

12×5 ml, 30×5 ml