Lacto Seven Chew, žvečljive tablete

 

Pakiranje: 50 tablet

Žvečljive tablete z mlečnokislinskimi bakterijami odličnega okusa za vso družino.

 

12,36 z DDV

Prednosti

 

✓ 7 naravnih sevov bakterij – širok spekter.

✓ Zaščita bakterij s patentirano BioSupport® tehnologijo → bakterije žive pridejo do črevesja.

✓ Dodan vitamin D3 (in inulin – Original).

✓ V obliki tablet (Original) ali žvečljivih tablet (Kids, Chew).

✓ Ne vsebuje glutena in laktoze.

✓ Okus jagode in maline.

✓ Brez sladkorja, slajeno s ksilitolom.

 

Opis

 

Črevesna flora se prične razvijati od rojstva in se razvija do dveh let. Kasneje se s prehrano in stikom z bakterijami iz okolja poveča raznolikost v sestavi bakterijske flore črevesja. Bakterijska sestava črevesne mikrobiote je precej stabilna, najbolj spreminjajoči dejavniki črevesne makrobioteso prehrana in zdravljenje z antibiotiki. Zdrava črevesna flora temelji na mikrobnem ravnovesju.

LACTO SEVEN Chew vsebuje edinstveno kombinacijo sedmih sevov mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus in Bifidobacterium) in vitamin D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema. Tablete so odličnega okusa po jagodi in malini in slajene le s ksilitolom.

Dnevni odmerek 1- 2 tableti vsebuje:

 • Mlečnokislinske bakterije 1-2×109 cfu** (cfu=colony forming units – število kolonijskih enot živih bakterij)
  – Lactobacillus acidophilus
  – Lactobacillus plantarum
  – Lactobacillus rhamnosus
  – Lactobacillus casei
  – Lactobacillus reuteri
  – Bifidobacterium longum
  – Streptococcus thermophilus

Vitamin D3 2–4 µg
** v času izdelave

Sestavine: sladilo (ksilitol), mlečnokislinske bakterije v prahu (maltodekstrin, antioksidant (askorbinska kislina)), sredstvo za povečanje prostornine (hidroksipropil celuloza), sredstvo za glaziranje (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma (jagoda, malina), holekalciferol. Vsebuje sledi mleka in soje.

Odmerjanje in način uporabe: Lacto Seven Chew lahko uživate vsak dan ali le občasno.

 • Odrasli: 1-2 tableti na dan. Tableto žvečimo ali pustimo, da se počasi raztopi v ustih.
 • Otroci, starejši od 1 leta: 1 tableta na dan. Prepričajte se, da je otrok zmožen tableto prežvečiti ali polizati. Tableta se lahko tudi zdrobi.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja