Lacto Seven Kids, žvečljive tablete 50 tablet

 

Žvečljive tablete s sedmimi sevi mlečnokislinskih bakterij in vitaminom D3.

13,00 z DDV

Prednosti

 

✓ 7 naravnih sevov bakterij – širok spekter.

✓ Zaščita bakterij s patentirano BioSupport® tehnologijo → bakterije žive pridejo do črevesja.

✓ Dodan vitamin D3 (in inulin – Original).

✓ V obliki tablet (Original) ali žvečljivih tablet (Kids, Chew).

✓ Brez sladkorja, slajeno s ksilitolom.

✓ Ne vsebuje glutena in laktoze.

✓ Primerno za otroke od 1 leta naprej.

✓ Okus jagode in maline.

Opis

Črevesna flora otroka

Razvoj črevesne flore poteka od rojstva do 2. oz. 3. leta starosti. V prvih mesecih je razvoj močno odvisen od matere, saj otrok že ob porodu prejme prve bakterije, dojenje pa nudi popolna hranila mlečnokislinskim bakterijam za množenje in rast. Laktobacili in bifidobakterije so ene izmed osnovnih bakterij v črevesju. Kasneje se s prehrano in stikom z bakterijami iz okolja poveča raznolikost v sestavi bakterijske flore otrokovega črevesja. Črevesna flora otroka je precej ranljiva in celo kratko zdravljenje z antibiotiki lahko uniči koristne bakterije ter spremeni sestavo črevesne flore za več mesecev.

Lacto Seven Kids vsebuje edinstveno kombinacijo sedmih mlečnokislinskih bakterij in vitamin D3. Bakterije so v tabletah zaščitene s posebno Bio-SupportTM tehnologijo, ki jim omogoča preživetje v kislem okolju želodca ter prehod v črevo, kjer delujejo. Mlečnokislinske bakterije so živi organizmi, zato je pomembno, da prispejo do črevesja žive. Tabletam je dodan vitamin D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema. Potreben je tudi za ohranitev zdravih kosti in zob ter za delovanje mišic.

Uporabo prehranskega dopolnila še posebej priporočamo med potovanji, med zdravljenjem z antibiotiki ter ob spremenjeni prehrani (npr. ob vstopu v vrtec).

Sestava v 1 tableti:
• mlečnokislinske bakterije 1 x 109 ( 1 billion) cfu (cfu=colony forming units  število kolonijskih enot živih bakterij)
– Lactobacillus acidophilus
– Lactobacillus casei
– Lactobacillus plantarum
– Lactobacillus reuteri
– Lactobacillus rhamnosus
– Bifidobacterium longum
– Streptococcus thermophilus

• vitamin D3 2 µg

Sestavine: sladilo (ksilitol*), mlečnokislinske bakterije v prahu (maltodekstrin, antioksidant (askorbinska kislina)), sredstvo za povečanje prostornine (hidroksipropil celuloza), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma (jagoda, malina), holekalciferol.
Vsebuje sledi mleka in soje.

*Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Odmerjanje in način uporabe: 

  • Otroci, starejši od 1 leta: 1 tablet na dan. Tableto lahko zgrizejo ali stopijo v ustih (Prepričajte se, ali je otrok sposoben tableto zgristi ali stopiti v ustih).

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet, 50 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…