Lacto Seven, tablete 20 tablet

 

Prehransko dopolnilo s sedmimi sevi mlečnokislinskih bakterij, inulinom in vitaminom D v eni tableti.

7,33 z DDV

Prednosti

 

✓ 7 naravnih sevov bakterij – širok spekter.

✓ Zaščita bakterij s patentirano BioSupport® tehnologijo → bakterije žive pridejo do črevesja.

✓ Dodan vitamin D3 (in inulin – Original).

✓ V obliki tablet (Original) ali žvečljivih tablet (Kids, Chew).

✓ Brez sladkorja, slajeno s ksilitolom.

✓ Ne vsebuje glutena in laktoze.

Opis

 

Mlečnokislinske bakterije so del običajne črevesne flore vsakega človeka in imajo pomembno funkcijo pri ohranjanju bakterijskega ravnovesja črevesne flore.

LactoSeven vsebuje sedem različnih, naravnih, človeku lastnih sevov mlečnokislinskih bakterij (Laktobacili in Bifidobakterije), ki so odporne na žolčno kislino. Mlečnokislinske bakterije so med proizvodnjo zaščitene s posebno Bio-support™ tehnologijo, ki zagotavlja preživetje bakterij med samo izdelavo, shranjevanjem in med prehajanjem skozi želodec. Zaščita tako omogoča, da bakterije žive dosežejo črevo, kjer se vežejo na črevesno sluznico, se razmnožujejo in ustvarjajo širok spekter koristnih mlečnokislinskih bakterij.

Izdelek poleg mlečnokislinskih bakterij vsebuje še inulin in vitamin D.

  • Inulin je naravna vlaknina, ki služi kot posebno hranilo koristnim laktobacilom, da se lahko pritrdijo na črevesno steno, se razmnožujejo in aktivno sodelujejo pri prebavi.
  • Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema. Potreben je tudi za ohranitev zdravih kosti in zob in za delovanje mišic.

Uporabo prehranskega dopolnila še posebej priporočamo med potovanji, med zdravljenjem z antibiotiki ter ob spremenjeni prehrani.

Sestava v 1-2 tabletah:
• žive mlečnokislinske bakterije 12 109 cfu (cfu=colony forming units  število kolonijskih enot živih bakterij)**
– Lactobacillus acidophilus
– Lactobacillus casei
– Lactobacillus plantarum
– Lactobacillus reuteri
– Lactobacillus rhamnosus
– Bifidobacterium longum
– Streptococcus thermophilus

• inulin 300600 mg
• vitamin D3 24 µg

** v času izdelave

Sestavine: inulin, sredstvo za povečanje prostornine (E460, E470b), prah mlečnokislinskih bakterij (maltodeskstrin, E300), sredstvo proti sprijemanju (E551), holekalciferol.
Vsebuje sledi mleka in soje.

Odmerjanje in način uporabe: 

  • Odrasli: 1-2 tableti na dan.
  • Otroci, strejši od 3 let: 1 tableta na dan.

Tableto zaužijte z nekaj tekočine.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet, 50 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…