Solgar Folat 400 mcg, tablete

 

Pakiranje: 50 tablet

Solgar Folat je prehransko dopolnilo, ki vsebuje aktivno obliko folne kisline.

 

17,57 z DDV

Prednosti

✓ Vsebuje aktivno obliko folne kisline.
✓ Brez sladkorja, soli, škroba, kvasa, soje, glutena in mlečnih sestavin ter brez umetnih arom ali barvil.
✓ Izdelek je primeren za vegetarijance in vegane.
✓ Steklena embalaža.
✓ Certifikat Dobre proizvodne prakse.

Opis

Folati pripadajo vitaminom skupine B, sintetsko obliko imenujemo folna kislina, medtem ko je kalcijev-L-metilfolat naravna oblika. Oblika folne kisline v prehranskem dopolnilu Solgar Folat je Metilfolat (kalcijev-L-metilfolat). Za le-to obliko je značilno, da je že v aktivni obliki, ki v telesu ne potrebuje pretvorbe. To je koristno za posameznike katerih organizem ima težave s pretvorbo folne kisline v aktivno obliko. Obliko folata – folno kislino ali metifolat – telo ne more proizvajati samo in ga je zato treba nujno pridobiti iz hrana oziroma iz prehranskih dopolnil.

Folat:

  • ima vlogo pri delitvi celic.
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
  • prispeva k sintezi aminokislin.
  • prispeva k delovanju imunskega sistema.
  • prispeva k presnovi homocisteina.
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • prispeva k nastajanju krvi.

Metafolin™ je registriran zaščitni znak podjetja Merck KGaA, Darmstadt, Nemčija.

Odmerjanje in način uporabeZaužijte 1 tableto na dan, priporočljivo med obrokom.

Sestava:

Sestavina V 1 tableti  PDV*
Folat (kalcijev-L-metilfolat, kot Metafolin™) 400 μg 200 %

*PDV= priporočen dnevni vnos v %

Sestavine: sredstva za povečanje prostornine: manitol, mikrokristalinična celuloza; sredstva proti sprijemanju: maščobne kisline, silicijev dioksid; celulozni gumi; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; folat (kot kalcijev-L-metilfolat).

Garancija kakovosti:
Solgar – kakovost  brez kompromisov že 70 let.
Dejstva, kot so sinergistično delovanje, optimalne količine mikronutrientov, biorazpoložljivost ter mnoga druga o katerih razmišljamo danes, imajo svoje začetke v Solgarju.
Solgarjevi izdelki so formulirani tako, da zadovoljijo različne individualne potrebe in različne življenjske stile (npr. vegeterijanstvo, veganstvo, košer …). Kadarkoli je možno, formulirajo izdelke brez sladkorja, soli, škroba, kvasa, koruze, soje, pšenice, glutena in se izogibajo alergenom. Solgar nudi izdelke brez umetnih arom ali barvil. Prvi so uporabili naravno oblaganje tablet, ki temelji na vodi, namesto običajnega sredstva – šelaka. Uporabljajo kelirane oblike mineralov, ki omogočajo maksimalni izkoristek v telesu.
Solgar uporablja reciklirajoče temne stekleničke, ki ščitijo izdelke pred vplivi temperature, svetlobe in vlage ter na ta način ohranjajo učinkovitost in varnost izdelkov, saj je steklo edini material, ki kemično ne reagira z vsebino. Solgar svojih izdelkovne testira na živalih ter uporablja naravna, ekološka čistilna sredstva.
V Solgarju je kakovost več kot beseda – to je dobesedno način življenja
. Zato dosledno proizvaja znanstveno utemeljena prehranska dopolnila vrhunske kakovosti po standardih Dobre proizvodne prakse.

Opozorilo:Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja. V času nosečnosti in v primeru uživanja zdravil, se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujte z našim strokovnim osebjem. V primeru poškodbe notranje embalaže, prehranskega dopolnila ne uživajte. Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Poreklo: Združene države Amerike

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja, Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…