Valens Quvital® Q10 Forte tekočina, 180 ml

 

Pakiranje: 180ml (36 dozirnih žličk)

Quvital® Q10 Forte je prehransko dopolnilo v tekoči obliki s prijetnim okusom jabolka. Vsebuje 75 mg aktivne vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®), s klinično dokazano izjemno absorpcijo. Izdelano v Sloveniji. Primerno za vegane.

 

30,49 z DDV

Prednosti

 

✓ Q10Vital® je aktivna vodotopna oblika koencima Q10 naravnega izvora, ki je bila razvita v Sloveniji.

✓ 4-krat boljša absorpcija od navadnega (maščobotopnega) Q10.

✓ Izdelek ne vsebuje glutena, želatine, umetnih barvil, arom in sladil.

✓ Primeren za vegane in vegetarijance.

 

Opis

 

Quvital® Q10 Forte je prehransko dopolnilo v tekoči obliki za vse tiste, ki kapsul ne morejo ali ne želijo uživati. Tekočina ima prijeten okus jabolka in v priporočenem dnevnem odmerku (dozirna žlička – 5 ml) vsebuje 75 mg vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®). Gre za aktivno obliko Q10 naravnega izvora, ki je bila razvita v Sloveniji in ima klinično dokazano 4-krat boljšo absorpcijo v primerjavi z navadnim Q10. Poleg tega vsebuje vitamin B1 (tiamin), ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri delovanju srca in pripomore k normalnemu psihološkemu delovanju, ter vitamin B2 (riboflavin), ki zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Quvital® Q10 Forte priporočamo ljudem po 50. letu, še posebej tistim z neuravnoteženo prehrano, aktivnim športnikom in uživalcem statinov, t. j. zdravil za zniževanje ravni holesterola v krvi.

Odmerjanje in način uporabe:Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je 5 ml (polna dozirna žlička). Priporočamo zaužitje tik po obroku hrane. Tekočino Quvital® Forte lahko uživate nerazredčeno ali jo vmešate v kozarec vode ali drugega napitka. V slednjem primeru jo zaužijte takoj po pripravi. Razslojevanje (usedlina) ne vpliva na kakovost izdelka. Koencim Q10 se dokazano bolje absorbira ob več manjših dnevnih odmerkih, zato je idealno, da odmerke tekočine razporedite skozi dan (npr. pol žličke po zajtrku in pol žličke po kosilu. Vsekakor je najbolje, da izdelke Quvital® uživate med jedjo ali tik po obroku.

Sestava: 

V 5 ml (1 žlička) Vsebnost PDV*
koencim Q10 75 mg (15 mg/ml)
tiamin (vitamin B1) 0,70 mg 64 %
riboflavin (vitamin B2) 0,56 mg 40 %

*PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: sladkor, voda, Q10Vital® (voda, modificiran škrob, koencim Q10), zgoščeni naravni jabolčni sok, naravna aroma jabolka, kislina: citronska kislina, konzervans: natrijev benzoat, tiamin hidroklorid (tiamin), natrijev riboflavin 5´-fosfat (riboflavin).

Garancija kakovosti:
Slovenska kakovost in garancija proizvajalca
Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.
Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

Opozorila:Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Shranjujte na temnem pri temperaturi do 25°C. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku.

Poreklo: Slovenija

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena