Rutacid 500 mg, žvečljive tablete 60tablet

 

Zdravilo Rutacid vsebuje hidrotalcit in se uporablja za odpravljanje ali blaženje težav, ki so povezane s povečanim izločanjem želodčne kisline.

 

15,00 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ Hiter in dolgotrajen učinek.

✓ Odpravljanje težav, povezanih s povečanim izločanjem želodčne kisline.

✓ Varno in učinkovito zdravilo.

Opis

Zdravilo Rutacid vsebuje hidrotalcit, ki ga uvrščamo med antacide. Hidrotalcit zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja in blaži težave, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Njegov učinek je hiter in dolgotrajen zaradi posebne mrežno-plastne strukture, ki omogoča, da se magnezijevi in aluminijevi ioni sproščajo glede na količino kisline v želodcu. Poleg nevtralizacije želodčne kisline inaktivira tudi pepsin in veže žolčne kisline ter lizolecitin, ki pri refluksu prehajajo iz dvanajstnika v želodec in s tem poškodujejo želodčno sluznico. Hidrotalcit krepi varovalne mehanizme in posledično ščiti želodčno sluznico pred agresivnimi dejavniki, hkrati pa pospešuje njeno celjenje.

Zdravilo Rutacid je namenjeno uporabi pri:

  • spahovanju kisline, zgagi.
  • pekoči bolečini v želodcu.
  • vneti želodčni sluznici (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola ali nesteroidnih protivnetnih zdravil.
  • vzdrževalnem zdravljenju kronične ulkusne bolezni.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli, starejši in otroci, starejši od 12 let: Priporočeni odmerek je 1 do 2 žvečljivi tableti trikrat do štirikrat na dan.
  • Otroci od 6. do 12. leta: Priporočeni odmerek polovica ali 1 žvečljiva tableta trikrat do štirikrat na dan.

Zdravilo vzemite eno uro po obroku in pred spanjem, oziroma, kadar se pojavijo težave. Žvečljivih tablet ne smete pogoltniti celih, ampak jih morate dobro prežvečiti.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali. Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilna učinkovina je hidrotalcit. 1 žvečljiva tableta vsebuje 500 mg hidrotalcita.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet, 60 tablet