Sinupret, sirup

 

Pakiranje: 100 ml

Sinupret sirup je zdravilo rastlinskega izvora, ki učinkovito pomaga pri zamašenem nosu in vnetju sinusov. Sirup je še zlasti primeren za otroke.

 

9,65 z DDV

Prednosti

 

✓ Registrirano zdravilo rastlinskega izvora.

✓ Zlasti primeren za otroke.

✓ Okus češnje.

✓ Jemanje zdravila lahko prepreči vnetje srednjega ušesa.

✓ Lahko se uporablja sočasno z antibiotiki in nosnimi pršili.

 

Opis

 

Sinupret sirup je zdravilo rastlinskega izvora. S pomočjo ekstraktov petih zdravilnih zelišče se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Sirup pomaga pri regeneraciji sluznice. Z jemanjem zdravila lahko preprečimo vnetje srednjega ušesa in se tako izognemo uporabi antibiotika.

Uporabljate ga lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike.
S prijetno aromo po češnjah in v obliki sirupa je še zlasti primeren za otroke, ki ga v tej obliki zlahka sprejmejo. Za lažje odmerjanje je zdravilu priložen tudi merilni lonček.

Zdravilo Sinupret sirup je namenjeno:

  • simptomatskemu zdravljenju akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.

Odmerjanje in način uporabe: 

  • Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Priporočeni odmerek je 7 ml trikrat na dan.
  • Otroci od 6. do 11. leta: Priporočeni odmerek je 3,5 ml trikrat na dan.
  • Otroci od 2. do 5. leta: Priporočeni odmerek je 2,1 ml trikrat na dan.

Pred uporabo pretresite vsebnik. Zdravilo vzemite z uporabo priloženega merilnega lončka zjutraj, opoldne in zvečer. Zdravilo lahko vzamete nerazredčeno ali razredčeno z nekaj tekočine, neodvisno od obroka.

Sestava: 100 g (kar ustreza 83,3 ml) sirupa vsebuje 34,5 g tekočega ekstrakta (1.38) iz 0,9 g mešanice naslednjih rastlinskih drog:

  • Gentiana lutea L., radix – korenina rumenega svišča  69,2 mg
  • Primula veris L., Primula elatior L., flos cum calycibus – cvet jeglič s čašico 207, 7 mg
  • Rumex spp. sine crispus et obtusifolius, herba – zel kislice 207,7 mg
  • Sambucus nigra L., flos –  cvet črnega bezga 207,7 mg
  • Verbena officinalis L., herba – zel navadnega sporiša 207,7 mg

Prvo ekstrakcijsko topilo: 59-odstotni (V/V) etanol.

Drugi sestavini zdravila (pomožni snovi): tekoči maltitol, aroma čenje (vsebuje mlečno kislino, triacetin in propilenglikol).

Garancija kakovosti: Nemško podjetje Bionorica s preko 80-letno tradicijo, ki uspešno združuje spoznanja tradicionalnega zdravljenja z zdravilnimi rastlinami in sodoben znanstveni pristop (phytoneering). Rezultat so učinkovita in varna zdravila rastlinskega izvora.
V podjetju sledijo najvišjim standardom kakovosti in trajnostnemu razvoju vse od semena do gotovega zdravila. Zdravila so edinstvena. Mnogokrat združujejo moč učinkovin različnih zdravilnih rastlin, dokazanih z lastnimi, placebo kontroliranimi kliničnimi raziskavami.
V Sloveniji dobro uveljavljeni zdravili Bionorice sta med drugim Sinupret za zdravljenje težav z zamašenim nosom in vnetimi sinusi in Canephron za zdravljenje okužb sečil in mehurja.

Poreklo: Nemčija

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…