LactaNON, tablete 90 tablet

 

Prehransko dopolnilo z encimom laktaza, ki izboljšuje prebavo laktoze.

12,98 z DDV

Prednosti

 

✓ Učinkovito odpravlja simptome laktozne intolerance (napenjanje, driska, …).

✓ Lahko se vzame tik pred mlečnim obrokom ali med obrokom.

✓ Brez sladkorja, laktoze, glutena in kvasa.

✓ Ne vsebuje mlečnih beljakovin.

Opis

 

Laktoza (ogljikov hidrat iz mleka) se presnavlja v tankem črevesu z encimom laktaza. Če v tankem črevesju ni dovolj tega encima, laktozo fermentirajo bakterije v debelem črevesu. Slaba presnova laktoze lahko povzroči različne simptome: napenjanje, vetrovi, bolečine v trebuhu, driska. Simptomi, nastali zaradi pomanjkanja laktoze, se imenujejo laktozna intoleranca. Občutljivost na simptome je individualna in je odvisna od količine zaužite laktoze in sestave obroka.

Prehransko dopolnilo LactaNON vsebuje encim laktazo, ki izboljšuje prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave s prebavo laktoze. Tablete je potrebno zaužiti pred ali med vsakim obrokom, ki vsebuje laktozo.

Sestava:
1 tableta vsebuje 4500 FCCU
FCCU = količina encima, ki proizvede 1 mikromol o-nitrofenola na minuto pri pH 4,5 in temperaturi 30 C° (opisuje aktivnost/učinkovitost encima)

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine (E460), encim laktaza v prahu (maltodekstrin), utrjevalec (E466), emulgator (E470b), sredstva za glaziranje (E1200, E464, E1521), barvilo (E171).

Odmerjanje in način uporabe: Zaužijte 1 tableto z nekaj tekočine tik pred obrokom. Če je potrebno lahko vzamete tudi 2 tableti (odvisno od količine laktoze v obroku). Največji dovoljeni dnevni odmerek je 8 tablet.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi. Proizvodi, ki vsebujejo brusnico, lahko vplivajo na učinek antikoagulantov v krvi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet, 90 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…