Akcija!

Magnezij Krka 400, granulat za napitek 20 vrečk

 

Magnezij Krka 400 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje magnezijev citrat in vitamin B2. Prehransko dopolnilo je v obliki granulata za pripravo napitka in ima prijeten okus po pomaranči.

 

10,38 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

 

✓ Magneziju je dodan še vitamin B2.

✓ Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil.

✓ Ne vsebuje glutena in laktoze.

✓ Okus pomaranče.

✓Jemanje samo 1x na dan.

 

Opis

 

Kako delujeta magnezij in vitamin B2 in zakaj sta potrebna
Magnezij je mineral, ki podpira delovanje več kot 300 encimov in je vključen v procese nastajanja in porabe energije. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri sintezi beljakovin in pomembno vlogo pri delitvi celic. Nujen je tudi za prenos dražljajev med živčnimi in mišičnimi celicami. Vitamin B2 (riboflavin) prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z energijsko presnovo.

Magnezij in vitamin B2 imata v telesu veliko pomembnih vlog in se v delovanju dopolnjujeta. Skupaj prispevata k:
– zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi,
– normalnemu delovanju živčnega sistema.

Magnezij dodatno prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju mišic, ohranjanju zdravih kosti in ravnotežju elektrolitov.
Vitamin B2 (riboflavin) ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in pri presnovi železa.

Magnezij Krka 400 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira in omogoča, da je celicam na voljo več magnezija.

Kakšne so potrebe po magneziju in kdaj so povečane
Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magneziju lahko večje. Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake.

Odmerjanje in način uporabe: Odrasli in otroci, starejši od 14 let: 1 vrečka na dan. Vsebino vrečke stresite v kozarec, jo prelijte z najmanj 150 ml vode in premešajte. Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.

Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: 

Vsebnost 1 vrečka % PDV*
magnezij 400mg 107%
vitamin B2 (riboflavin) 2,0mg 143%

*priporočen dnevni vnos

Sestavine: Magnezijev citrat, sladkor, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogenkarbonat), naravna aroma pomaranče, dekstroza, sok iz rdeče pese v prahu, antioksidant (askorbinska kislina) in riboflavin (vitamin B2). Ena vrečka vsebuje 2,47 g magnezijevega citrata, kar ustreza 400 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+).

Poreklo: Slovenija

Opozorila: Shranjujte pri temperaturi do 25°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da izdelek vsebuje 3,37 g sladkorjev. Ne uporabljajte Magnezija Krka 400, če ste alergični na katerokoli sestavino izdelka ali imate okvarjeno delovanje ledvic.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

20 vrečk, 40 vrečk

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze