Vita B12 1 mg, žvečljive tablete 30 tablet

 

Žvečljive tablete z visoko vsebnostjo vitamina B12.

7,97 z DDV

Prednosti

 

✓ Visoka koncentracija omogoča absorbcijo zadostne količine vitamina B12.

✓ Pastila omogoča absorpcijo že v ustni votlini.

✓ Prijeten okus zelene mete.

✓ Tudi z dodatkom folne kisline 400 µg (Vita B12 + folna kislina).

✓ Brez sladkorja, laktoze, glutena in kvasa.

✓ Primerno za vegane.

✓ Samo 1 tableta na dan.

Opis

 

Pomanjkanje vitamina B12 se pogosteje pojavi pri starejših, pri osebah, ki uživajo veliko alkohola in veganih. Pomanjkanje lahko vodi do okvare živčnega sistema (odrevenelost ter mravljinčenje v rokah in nogah), slabokrvnosti in utrujenosti. Vitamin B12  je pomemben za normalno delovanje živčnih, možganskih ter fizioloških funkcij, ki določajo mentalne zmogljivosti, kot je spomin.

V primeru, da je absorpcija vitaminov v črevesju oslabljena, žvečenje tablete z visoko vsebnostjo vitamina B12 zagotavlja absorpcijo vitamina preko ustne sluznice, ki pa je še učinkovitejša, če tableto žvečimo počasi. Visoke peroralne doze vitamina B12 se dobro absorbirajo in dokazano izboljšajo slabokrvnost in večje nevrološke motnje.

Sestava v 1 tableti:
Vitamin B12 1000 μg (40 000 % dnevne priporočene vrednosti)

Sestavine: sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin (vitamin B12), aroma (zelena meta).

Odmerjanje in način uporabe: 1 žvečljiva tableta na dan. Tableto počasi žvečite oz. raztopite v ustih.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi. Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe matere.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet, 100 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…